Hoe manifestatie mij naar een authentiekere NU en toekomst brengt!

Gepubliceerd op 11 januari 2023 om 09:07

Lees hier hoe de techniek manifesteren en andere geweldige technieken mijn leven in kwamen en wat het me gebracht heeft. Ze hebben mijn leven nu al zo enorm verrijkt en ik hoop dat ze hetzelfde voor jou gaan doen! 

-11 januari 2023-

Welkom terug in mijn blog, leuk dat je er weer bent!

Ik vind de vaas in de afbeelding een prachtige metafoor: Met gouden lijm wordt deze lelijke gebroken vaas, de mooiste vaas die je ooit in je bezit hebt gehad. Door de gouden lijm zijn de barsten en je vaas omgetoverd van, een treurige herinnering omdat je mooie vaas kapot ging, naar een mooie herinnering waar je vaas mooier van is geworden. Zo zie ik dat ook met de grootste gebeurtenissen in ons eigen leven. Door op een andere manier naar de barsten te kijken verrijken ze je, in plaats van dat ze je naar beneden halen.

Ik wil je in deze blog meenemen in mijn eigen pad van zelfontwikkeling. Ik ben de afgelopen 2 jaar vol in mijn zelfontwikkeling gedoken en ben mezelf flink tegengekomen! Zoals ik in de vorige blog al vertelde, ben ik alleenstaande moeder van een prachtige dochter van inmiddels 7 jaar oud. Ik en haar vader zijn uit elkaar gegaan toen zij 1/2 jaar oud was en we zijn nu bijna 6 jaar geleden in ons huis gaan wonen. Mijn eerste eigen huis! Ik heb toen veel grote stappen gezet en deze stap voelde goed en was/ben ik erg trots op. Ik ben op een mooie jonge leeftijd (25 jaar) moeder geworden en was op dat moment al zo'n 10 jaar samen met mijn ex. In mijn pad van zelfontwikkeling ben ik me gaan realiseren wat het met mij gedaan heeft en hoe het mij gevormd heeft. Rond je 30e heb je een leeftijd, waarin je mooi kunt kijken waar je nu staat in het leven. Wat voor doelen je jongere zelf voor zichzelf gesteld had en wat daarvan terecht gekomen is. Dat maakt het ook een zeer confronterende leeftijd, als je niet helemaal (of helemaal niet) staat waar je gedacht en gehoopt had. Dit proces is de afgelopen 3 jaar door mijn hoofd gegaan en ik heb daarin veel momenten gekend waarin ik niet erg lekker in mijn vel zat. Het pad van zelfontwikkeling en zelfheling is een moeilijk pad, maar ook een pad dat je veel meer brengt dan de makkelijkere variant. Daarover later meer. Zelf ben ik iemand die vrij kritisch naar zichzelf kijkt en ook in dit hele ontwikkelingsproces merk ik dat goed. De manier waarop ik dit tot nu toe ingezet heb voor mezelf, heeft op veel momenten ook tegen mij gewerkt. Dat kan ik goed zien, nu ik er op terug kijk. Dit is waarom ik erg getriggerd werd door het hele concept van manifesteren. Het kijken naar welke gewoontes je jezelf aangemeten hebt en onderzoeken welke voor en welke tegen je werken, vind ik heel interessant en waardevol. Ook vind ik de holistische kijk op de mens steeds interessanter worden. De hoofdlijn daarin is dat je naar een lichaam kijkt in zijn geheel. Dat alles met elkaar in verbinding staat en dus ook dat gezondheid op lichamelijk vlak in verbinding staat met gezondheid op mentaal vlak. Daaruit voortvloeiend ben ik me op veel verschillende gebieden gaan oriënteren en ben ik alles waar ik iets in zie gaan toepassen in mijn eigen leven. Mijn beeld van holisme, hypnose, manifesteren, yoga, gut health en nog veel meer was dat het allemaal zweverig was en daarom nooit iets voor mij kon zijn! Hier ben ik enorm van terug gekomen. Geloof mij, ik heb een heel gegronde aardse opvoeding gehad. Mijn wereld openen voor dit soort "zweverigheid" was op zichzelf al een hele stap. Onze opvoeding was down to earth: tussen de dieren en de natuur aan de ene kant en rechts en ondernemend aan de andere kant. Verantwoordelijkheden nemen in het leven, sterk zijn, doorgaan en doorbouwen. Mijn familie refereert altijd graag terug naar hoe dingen in de natuur gaan en blijven zo ver weg van wat zweverig is. Althans dat dacht ik. Ik besef mij nu steeds meer dat alles wat ik hierboven opnoem verre van het zweverige beeld is dat ik er altijd bij had. En dat het juist heel goed aansluit bij mijn opvoeding en mijn kijk op de wereld. In het deel manifesteren zitten veel vergelijkingen met het rechtse ondernemerschap en in het holistische deel veel van het kijken naar de natuur.

Inmiddels heb ik al een aantal gewoontes veranderd en zet ik telkens een stapje richting de toekomst die mij gelukkiger maakt. Eigenlijk kan ik beter zeggen richting een NU die mij gelukkig maakt, want met elke stap die ik zet voel ik me meer mezelf en dus authentieker. Zo ook het bouwen van deze website en de eerste stappen richting het coachen. Ik krijg hier enorm veel energie van en heb ook enorm veel zin om mezelf hier verder in te ontwikkelen en hopelijk zelfs mensen te helpen! Dat lijkt me echt geweldig..

Bedankt voor het lezen van mijn blog!

Warme knuffel, Clair


«