Welkom in de eerste blog van CC Coaching

Gepubliceerd op 2 januari 2023 om 21:39

Ik zal me even voorstellen! Ik ben Clair Catharina Suurenbroek en ik ben een alleenstaande moeder van een dochter van 7 jaar. Lees hier hoe ik op het pad coaching ben gekomen en waarom jij blij gaat worden van de nieuwe community die ik naast mijn coaching op ga zetten!

-2 januari 2023-

Welkom in de eerste blog van CC-Coaching.

Door mijn ervaringen en door mijn diepe interesse in de menselijke psyche, ben ik op het pad van coaching terecht gekomen. Ik weet waar een alleenstaande ouder doorheen gaat. Ik heb daarom besloten gehoor te geven aan een diep verlangen om anderen te helpen en begin deze spannende en leuke weg naar coaching. Ook zag ik als alleenstaande moeder een aantal gemissen en struggels die volgens mij echt anders kunnen! Het lijkt mij fantastisch een community op te zetten waar we gelijkgestemden in onze eigen omgeving gaan vinden. Ondanks dat er in deze tijd veel varianten bestaan op het traditionele gezin, is dit traditionele gezin in mijn omgeving toch wel de norm. Zeker omdat ik in mijn situatie heel bewust gekozen heb voor een zwangerschap. Ik zat al in een fase van mijn leven zat waarin ik me begaf tussen stellen die ook gezinnetjes aan het starten waren of al hadden. Als je kinderen hebt die naar school gaan, zoals ik nu inmiddels heb, begeef je je al helemaal tussen stelletjes en het doorsnee gezin! Ik heb op internet  gezocht naar gelijkgestemden en vond veelal verbinding en hulp op financieel vlak. Moeders die het financieel zwaar hebben en hier hulp in willen. Of gericht op hulp voor de kinderen. Het is fijn dat dit soort initiatieven er zijn, maar dit is niet mijn inslag. Ik kijk niet vanuit de zielige slachtoffers, maar vanuit net even een ander gezin gezin zijn dan we in onze eigen omgeving zien. Elkaar vinden omdat het je leuk en gezellig lijkt om verbinding te maken met gelijkgestemden. Vandaar dat ik, naast de coaching, naar wegen aan het zoeken ben om mensen bij elkaar te brengen en om het makkelijker te maken om op een leuke luchtige manier elkaar te vinden. Ervaringen delen en wie weet zelfs vriendschappen sluiten. Ook voor de kindjes lijkt het me fijn om aansluiting te vinden met kinderen met dezelfde gezinnen.

Dat gezegd hebbende, wil ik me met de community vooral richten op de moeders. Het pad van een alleenstaande moeder is volgens mij wel echt anders dan dat van een vader. Wij moeders, hebben het kindje in ons gedragen en voelen de mama hormonen die door ons lijf gieren. Ik resoneer met de moederrol en kan vanuit mijn eigen ervaring de vaderrol niet. Ik kan daarom niet spreken voor de ervaring van de vader en zal me dan ook echt wijden tot de ervaring die ik ken en voel. Dat van de moeder.

In de coaching lijkt het me juist heel erg leuk om veel breder te kijken en me in eerste instantie op algemeen levenscoach te focussen. Wie weet met een holistische inslag, maar dat zijn wegen die ik nog moet gaan ontdekken en neem ik jullie later verder in mee.

Voor nu is dit mijn voorstelronde en hebben jullie een kijkje gekregen in een aantal van mijn beweegredenen om deze weg te kiezen. Al voelt het meer alsof deze weg mij gevonden heeft, in plaats van andersom! Ik heb er enorm veel zin in om mijn ideeën en visies verder uit breiden en laat snel weer van me horen!

Stay tuned en hou mijn website en socials in de gaten voor meer over deze onderwerpen!

Warme knuffel, Clair.


 »